indicke-konopi

Sunday, March 12, 2006

Příznaky

působí velice banálním dojmem. Nenechte se ovšem mýlit - ve skutečnosti jsou nepříjemnější než na papíře. Pokud pochybujete, najděte ve svém okolí osobu, která několik let kouří alespoň čtyřicet startek denně. A popovídejte si. Její somatické příznaky jsou totiž velice, velice podobné...

Z dalších travních radostí můžeme ještě mluvit o riziku obezity u disponovaných jedinců. Po intoxikaci THC se totiž - samozřejmě v závislosti na dávce, periodicitě intoxikace a psychickém stavu - dostavuje obrovský hlad. Dobře zkouřená osoba dokáže zdevastovat lednici jak tajfun. Pokud je tento příznak intoxikace u někoho typický a pokud tento člověk kouří trávu denně, má obrovskou šanci skončit nejen jako feťák, ale i jako tlusťoch.

Další nepříznivé zdravotní účinky nejsou dostatečně prokázány. Často se mluví o genetickém poškození, které častá konzumace trávy vyvolává. Neviděl jsem však ani jeden výzkum, jenž by něco podobného dokázal zcela spolehlivě. Zdrcující většina lidí, kteří slouží jako objekty podobných výzkumů, totiž není kuřáky trávy, ale obecnými toxikofily - jednoduše řečeno, mají zkušenosti s velkou škálou nejrůznějších drog. Proto i genetické změny, jež u nich byly neoddiskutovatelně prokázány, nespadají jednoznačně na vrub trávy, ale mohou být způsobeny jinými faktory, případně kombinací trávy s dalšími chemickými látkami.

Podobně se tvrdí, že THC díky své částečné chemické podobě s ženskými hormony způsobuje růst prsů. Rovněž to není prokázáno a ze své osobní zkušenosti mohu říct, že u mužů a bohužel ani u žen kuřaček jsem se s podobným účinkem nesetkal.