indicke-konopi

Tuesday, June 06, 2006

ZPRACOVÁNÍ A KONZUMACE

V následující kapitole získáte základní informace o tom, jak trávu zpracovat, uložit a nakonec - jak zužitkovat běhání s konví, okopávání záhonku a starosti při krupobití, které je v zelených lístcích uloženo od léta.



Ruční práce

Jsme ve fázi, kdy máme na půdě nebo ve stodole zavěšené rostliny. Od podzimu se na ně chodíme mlsně dívat, olizujeme se při představě "konečného řešení" a mezi přáteli se chlubíme, jak nám tráva hezky schne. Blíží se vánoce a už to prostě nemůžeme vydržet...

Optimální postup je následující: Zapojíme chabé znalosti ergonomie, vzpomeneme pana Forda a spolkneme historické námitky vůči pásové výrobě. Nejčistší postup při zpracování úrody je skutečně velkovýroba - a to velkovýroba sériová. Nemá smysl ztrácet čas, nervy a ve svých důsledcích i kvalitu troškařením, při němž odlamujeme jednotlivé větvičky podle chuti na jointa.

Nejdříve si připravíme dostatečnou zásobu starých novin, igelitových pytlíků a volného času. Primární zpracování je časově náročná záležitost! Je vyloučeno k němu přistupovat jako k nutnosti nebo nepříjemné povinnosti. Právě v těchto hezkých chvílích se nejvíc setkáme se skutečnou filozofií trávy. Při zpracování máme možnost - snad víc než při kouření samotném - pochopit hloubku harmonie, kterou konopí přináší. Ne tráva jako droga, ale tráva jako filozofie, jako way of life, jako cesta smíření a percepce reality.