indicke-konopi

Friday, January 05, 2007

"Kytky rostly kolem domu a byly vidět ze silnice. Přesto si myslím, že nás nikdo místní neudal. Jeden z policajtů, který nás vyslýchal, řekl, že tu někde byl na houbách. A že kytky uviděl. Velkých samic bylo tak pětadvacet - ostatní byli samci nebo nedorostky. V protokolu nikde není, že bychom pěstovali konopí - ale já se k tomu otevřeně přiznávám. Byl jsem při prohlídce, ostatní museli ven. Moje přítelkyně odmítla vypovídat, přestože ji tlačili. Ale ti dva známí uvedli do protokolu, že tu kouřili "místní" trávu. Sami si ji ovšem připravili a ubalili jointa. Měli jsme tu několik suchých kytek a odrolili si materiál vlastnoručně."

Všechny čtyři odvezli k výslechu. Pro Mirka, který má dům pronajatý, přijeli o dva dny později. "Vešel jsem do budovy policie a vonělo to tam už od vchodu!"

Zda a v jakém rozsahu může zjištěné množství suché rostlinné drti marihuany znamenat nebezpečí pro život a zdraví. (z žádosti o odborný posudek, kterou adresoval vyšetřovatel kpt. JUDr. Jiří Košler MUDr. Františku Vorlovi z Českých Budějovic)

Policisté - podle protokolu - zabavili v domě 1120 gramů marihuany. Na jaře dostal Marek rok podmínku... A nebyl sám.