indicke-konopi

Thursday, April 13, 2006

Jinou neoddiskutovatelnou pozitivní stránkou trávy je intervence do psychiky, anxiolytický a antidepresívní účinek. Přesto samozřejmě nesmějí trávu dostávat ani pacienti s neoperovatelnou rakovinou nebo AIDS.

Mezi tradované účinky se řadí především zkvalitňování imunity. Feťáci jsou skálopevně přesvědčeni, že tráva je spolehlivě chrání před častým nachlazením, ale i před AIDS. V případě rýmy jsem tomu ochoten i věřit.

Nepřímý účinek na zdravotní stav má tráva díky tomu, že specificky mění psychiku svých konzumentů. Mezi kuřáky se vyskytuje značné procento (rozhodně vyšší, než odpovídá průměru populace) vegetariánů a vůbec lidí, dávajících přednost přírodním a ekologicky nezávadným potravinám. To má pak vliv i na jejich celkový zdravotní stav. Podobně se projeví i částečná nechuť k alkoholu, která je u kuřáků častá. Informovaní kuřáci, pro něž sice není tráva jediným smyslem života, ale i koníčkem, zároveň podle mých zkušeností odmítají tvrdé a skutečně nebezpečné drogy razantněji než ostatní populace (především "pivní").