indicke-konopi

Thursday, February 01, 2007

Ředitel

Je pátého prosince, a tak se do ředitelny dostávám spolu s čertem, anděly a Mikulášem. Nebeská návštěva však ing. Lutovského, ředitele Střední zemědělské školy, nijak nevyvede z míry, tak se mi věnuje s plným soustředěním.

Mluvíme o tom, kdo policii zavolal - opět se nic nedozvím. Hovoří jen všeobecně, o návštěvě Hančiných rodičů ve škole, o signálech z internátu. Pak o podmíněném vyloučení. "Myslím, že je to cesta, jak dívku důrazně upozornit, že na internátu prostě drogy mít nesmí. Stejně bych postupoval, kdyby jí tam našli láhev alkoholu. Zároveň jí podmíněné vyloučení nijak nepoškodí. Nemyslím, že bych měl odepsat mladého člověka jenom proto, že jednou ´zakopl´." A řeč se opět stáčí na problém drog a mladých lidí.

Pan inženýr Lutovský ví o problému o trochu víc než paní vychovatelka z intru. Ale opravdu jen o trochu. S protidrogovým koordinátorem ve styku není, a jediné odborné školení, které v drogové problematice má, získal díky přednášce uspořádané táborskými policisty. Ptám se, jestli jej po marihuanové cause oslovila okresní protidrogová komise nebo koordinátor. Ne.