indicke-konopi

Tuesday, April 25, 2006

ZAHRADNÍKÚV ROK

V této kapitole se čtenář dozví základní agrotechnické údaje, naučí se věnovat trávě veškerou péči, a hlavně - pochopí, proč je vlastnoruční pěstování marihuany mnohem lepší než její nákup.

Proč?

V chytrých knihách psychiatricky pomazaných hlav se občas mluví o alkoholismu anglosaského typu (projevuje se nekontrolovaným pitím s typickým příznakem - abstinence je snazší než omezené pití) a o alkoholismu italském nebo francouzském. To má prý mít kontrolovaný průběh a vyznačuje se hlavně tím, že není možné vysadit.

To samozřejmě není alkoholismus. To je pouze způsob života, ke kterému alkohol patří. Po vysazení nastává sice abstinenční syndrom, ale po jeho překonání "návyk" (pokud opravdu o návyk šlo) mizí.

Termín v podstatě neznamená nic jiného než konstatování: U Francouzů či Italů (ale spíše ve smyslu lidí, kteří sami pěstují révu a vyrábějí víno) se klasický návyk nevyvíjí. Pijí sice často, dlouhá léta, ale nestanou se otroky alkoholu. Až do pokročilého stáří užívají a používají alkohol - třeba denně - ale alkohol nevládne jim.