indicke-konopi

Wednesday, August 22, 2007

Vážená paní doktorko!

Zde jsou poznatky, které mohou pomoci při trestním stíhání neznámých pachatelů: Konopí divoce roste na všech teplejších místech naší republiky, a odtud až k Atlantiku a Pacifiku v širokém pásu mezi Indickým oceánem a rovnoběžkou odpovídající Českým Budějovicím, neboť tvoří přirozenou součást původní flóry Eurasie. Za důvodně podezřelého z tohoto trestného činu považuji (jsa buddhistou) dharmu - to jest Věčný Řád Věcí, eventuálně evoluci. Přikláníte-li se ke křesťanskému výkladu světa, je podezřelým pachatelem Stvořitel, případně pak Svatá Trojice ve spolupachatelství. Jste-li hinduistkou, tvoří zločinné spolčení Brahma, Višnu a Šiva.

Bez ohledu na Vaše náboženské přesvědčení je však z našeho trestního zákona a Vašeho výkladu tohoto zákona zjevné: Sedět mohou všichni bozi! Co dělat s právním paskvilem nastoleným novelou, je nasnadě: Jediným řešením je okamžité vyškrtnutí konopí ze seznamu zakázaných látek!

Odpověť, kterou jsem na dopis dostal, nedávala smysl - psalo se v ní, že na Pálavě se stejně nic nesmí trhat. Přitom televize NOVA vysílala několik pořadů o panu Ponikelském... Nezmínili, že jako p=rvní jsem o něm psal já v Reflexu.