indicke-konopi

Tuesday, February 13, 2007

Všeobecné mlčení

Je nutné si uvědomit, že zdrojem mnoha nejškodlivějších vlivů na tomto světě nejsou často zlí lidé, nýbrž šlechetní idealisté, a že zejména základy totalitního barbarismu byly položeny ctihodnými učenci blahovolného smýšlení, kteří si nikdy neuvědomili, jaké potomstvo to zplodili. (F. A. Hayek)
Obracím se na mladistvého kuřáka marihuany a ptám se, kolik z jeho spolužáků má osobní zkušenost s alkoholem. Vysvětluje, že s opilostí skoro nikdo. Ale každý druhý už dostal při rodinných oslavách ucucnout vína. To ve škole samozřejmě nikomu nevadí.
Pak se vyptávám, jaké poznatky o drogách získal na škole. "Byl tam na přednášce někdo z Drop In. Ale to bylo až po tom průšvihu. Ještě jsme se něco učili v občanské nauce. Jinak nic..."
Působení - zpočátku se dostaví řada nepříjemností - např. pálení v krku, sucho v ústech, pak nastane uvolnění a nezadržitelný smích. Může trvat i několik hodin. Člověk může mít i různé vidiny. Pak přijdou, tak jako u každé drogy, nepříjemné chvíle - úzkost, neklid, žízeň, agrese, obrovská únava.