indicke-konopi

Saturday, June 02, 2007

V říjnu devadesát pět

je majitelům VOTOBIE (nikoliv vydavatelům druhých dvou knih) sděleno obvinění, podle kterého jsou obviněni z "šíření toxikomanie" podle § 188a trestního zákona. V červenci se celá věc dostává před soud, ovšem soudce olomouckého soudu dr. Petr Angyalossy zastavuje trestní stíhání. Státní zástupce se odvolal a krajský soud vrátil případ olomouckému soudu. Krátce potom byl Tomáš Koudela obviněn z "útoku na státní orgán", neboť se v rozhovoru pro Blesk proti trestnímu stíhání za vydání kuchařky ostře ohradil.

Sedíme s Tomášem Koudelou v "kanceláři" vydavatelství Votobia. Místnost se nechází v bývalé továrně, podlaha je z betonu a zařízení je stylově čisté - co bazar dal. S neutěšeným image místnosti ostře kontrastují police s čisťonkými, novými a krásnými knihami. Produkce nakladatelství. Je vidět, že se firma soustřeďuje spíše na vydávání knih než na budování ouřednického imperia. Možná právě proto leží na olezlém stolku před Tomášem Koudelou tři hromady papírů. První obsahuje dokumenty o trestním stíhání majitelů Votobie za vydání kuchařky Vaříme s konopím. Druhá dokumentuje, jak se jim celnice pokusila zabavit balík knih zaslaných z USA. Ze třetí hromady vybírá Tomáš Koudela nejdůležitější papír: "Tohle je třetí útok státní byrokracie za poslední dobu..."

Stíhám vás jako obviněného z trestného činu ÚTOK NA STÁTNÍ ORGÁN, neboť je dostatečně prokázáno, že jste v době po rozhodnutí Krajského soudu v Ostravě o vrácení vaší trestní věci (šíření toxikomanie) uvedl v rozhovoru s redaktorem časopisu Blesk: "Spatřuji v tom prvky fašistického omezujícího totalitního chování. Opět nás tu hlídají komunističtí pohrobci." ... z charakteru článku vyplynulo, že vaše slova směřovaly na adresu státních ogánů krajského soudu v Ostravě, pobočka v Olomouci, a Okresního státního zastupitelství Olomouc.