indicke-konopi

Tuesday, May 08, 2007

Já sice naprosto schvaluji a podporuji boj s dealery, ale proto, že jsou to lumpové - ne proto, že bych si myslel, že boj s dealery něco řeší. Pokud bude existovat poptávka, tak se po zatčení všech praktikujících dealerů vždy do druhého dne najdou jiní, kteří budou rádi drogy prodávat zájemcům ochotným a schopným zaplatit.

Ještě bludy veřejnosti, prosím...

Když začneme od vyloženě obskurních, tak to jsou na kůži nalepovací obrázky s LSD, rozdávané dětem neznámými dealery před školami. Z nálepek se pomalu a bez vědomí malého potenciálního feťáčka vstřebává do těla droga... To je úplný nesmysl, nikdo nic takového jako popisovanou nálepku nikdy neviděl.

Další bizarní pověrou jsou dealeři pronikající do škol. Vím o případech, kdy byli rodiče dětí či studentů tak vyděšení, že chystali zřízení rodičovských hlídek, které budou dobrovolně o přestávkách ve výuce na školních chodbách plašit dealery. Samozřejmě, že značná část středoškoláků - podle některých zdrojů kolem třiceti procent - má zkušenost s drogami. Ty ovšem do školy přicházejí většinou tak, že některý student, třídní zhýralec, který chodí častěji do rockového klubu nebo si pěstuje trávu, má občas s sebou jointa. A mnoho spolužáků se z něj samozřejmě pokouší něco vyrazit - většinou z pouhé zvědavosti. A on buď dává, nebo prodává kamarádům. Pokud neprodává - mluvíme o měkkých drogách - tak je jeho činnost plně srovnatelná s tím, když pozve spolužáka na panáka. To je v jejich věku také proti zákonu.