indicke-konopi

Sunday, May 06, 2007

Také se drogy staly politickou záležitostí a máme už několik konkrétních politiků, kteří drogovou problematiku zneužívají k levnému získávání voličů. Jde především o křesťanské politiky - poslanci Severa a Janeček jsou členy KDU-ČSL, ale i ODS měla svého poslance Jaroše, který "bojoval" proti drogám a kouření.

Zdejší protidrogoví bojovníci postupují stejnými prostředky jako jejich kolegové všude na světě. Nabízejí sice prokazatelně nefunkční, ale jednoduchá a líbivá řešení. Což jednodušší voliči, jistě ocení. Když pan politik navíc vypadá jako synek od Součků odvedle ze Lhoty...

Nezklamala ani široká veřejnost a různé putovní figurky politiky. Oni pánové kážou úplné nesmysly a uvádějí nejapné bludy o drogách a drogové scéně a veřejnost jim ochotně věří.

Mohl bys konkretizovat, prosím?

Čiště namátkou, a na příkladech, které mohu kdykoliv zdokladovat: Jiří Vacek opakovaně v diskusích používá jako jakousi výčitku, argument ve prospěch přijetí nového drogového zákona, výrok: Kdyby tady byl nový zákon už před pěti lety, mohla dnes situace vypadat jinak.