indicke-konopi

Sunday, May 06, 2007

TANEC KOLEM KUCHAřKY

Přestože oficiální politika vykazovala všechny známky sopky před explozí, ve společnosti to po porážce represivních sil v první bitvě kolem dr. Béma a Severova návrhu, zatím nezavírali... Ale už to zkoušeli - kolem konopné kuchařky.



Dr. Ivan Douda je zakladatel nadace Drop In a nejstarší z generace našich pragmaticky orientovaných drogových specialistů (myslím tím generaci po dr. Bašném, klasickém to konzervativním psychiatrovi). Je mezinárodně známým drogovým specialistou a neúnavným popularizátorem pragmatického přístupu k drogové problematice. V roce devadesát šest viděl naši drogovou scénu takto:

Jak se dalo čekat a jak jsem předpokládal, drogová scéna se za sedm let výrazně změnila k horšímu. Stejně tak se, bohužel, k horšímu změnila ve vztahu k drogové problematice i společnost. Drogy jsou dnes především mediální záležitost - četnost jejich výskytu v médiích je řádově vyšší než skutečná závažnost drogové problematiky - s přihlédnutím k tomu, co se v zemi dalšího děje. Ale drogy jsou zábavné a tak se o nich píše, točí a vysílá.