indicke-konopi

Saturday, April 21, 2007

V klubu jsem se dozvěděl, že kandiduje do Senátu. Prvně jsem usoudil, že se Vlasta zbláznil. O několik dní později jsem však přišel znovu a zastihl jej u jednoho stolu. V charismatu kolem něj sedělo několik posluchačů.

"Principem tedy je...," pravil Kotouček svým hlubokým zvučným hlasem, "... či lépe: Naším heslem budiž nekoupíš - neprodáš. Malopěstitelé pěstující konopí pro vlastní potřebu by nahlásili pro to zřízenému státnímu úředníkovi množství, které pěstují, a odevzdali vzorek. Tím by splnili zákonnou povinnost. Pokud by policie někde našla pole konopí, jednoduše by se podívala do computeru a zjistila, že je pole registrované, a odjela by. Kdyby se ovšem někde podařilo zadržet prodejce marihuany, bylo by pak hračkou spektrografickou analýzou zjistit, zda se jedná o marihuanu vypěstěnou na registrovaném poli. Pokud ano, byl by přísně potrestán nejen prodejce, ale i pěstitel."

Posluchačům to trhalo kšandou, jak se impulzivně pokoušeli pro Kotoučka hlasovat.

"Represe je samozřejmě nedílnou součástí mé politiky. Prodejci drog také naše životy nešetří..." dodal jaksi mimochodem a zapáli si jointa. "Vlasto, já o tobě napíšu!!!"