indicke-konopi

Monday, April 02, 2007

outěž

Sprobíhala neobyčejně poklidně. Dva porotci balili jointy, pečlivě psali na filtříky čísla, aby nedošlo k záměně, a posílali kolovat palice. Když přišla řada na Early Scunk (vzorek číslo jedenáct), který mi minulý večer učaroval, čekal jsem napjatě, jak bude vypadat soutěžní palice. Měla snad třicet centimetrů - vypadala spíš jako sušená divizna než jako běžná marihuana, pět centimetrů v průměru a když jsem ji zmáčkl v dlani, ucítil jsem vůni, co dala téhle kytce jméno - skunk. Tak jsem jako favorita označil Early Scunk a odpadl, neboť - čestná funkce sem nebo tam - jsem měl po jedenácti jointech dost.

Stát přitom fungoval, jako by se nic ve stylu výše popsaného nedělo, jaoo by drogy byly něčím, co zde není... V devadesátém šestém Ministerstvo vnitra uspořádalo seminář

Protidrogová politika a legislativa - drogová problematika v trestním právu...

V České republice dochází v posledních šesti letech k výraznému nárůstu problémů spojených se zneužíváním ilegálních drog, a to jak v oblasti zdravotně sociální, tak v oblasti trestně právní. Jako odpověď na narůstající problémy přijala vláda České republiky v roce 1993 základní koncepční materiál ("Koncepce a program protidrogové politiky vlády ČR"), který je založen na vyváženém přístupu mezi preventivními a represivními opatřeními. Jako jedna bz klíčových priorit Koncepce byla definována harmonizace právních úprav v oblasti drogové problematiky. Otevřela se široká odborná i veřejná diskuse , kde nejkontroverznějším tématem se stala otázka trestnosti držení drogy pro vlastní potřebu. Navzdory zájmu odborníků i politiků o tuto oblast nebyly vypracována komplexní analýza, ve které by byl uspokojivě zhodnocen dopad jednotlivých právních řešení v oblasti zdravotní, sociální, trestně právní i ekonomické. Hlavním cílem pracovního semináře je poskytnout celkový přehled o zahraničních zkušenostech v této oblasti a zhodnotit různé návrhy právních úprav aplikovatelných v České republice. Přednostně budou zvažovány sociální, zdravotní, trestněprávní a ekonomické implikace možných změn v právním řádu ČR.