indicke-konopi

Sunday, October 21, 2007

ZPRÁVA O KŘESŤANSKÉM MILOSRDENSTVÍ

Rok devadesátý osmý a devátý byl rokem, kdy se zdálo vše ztraceno - represivní zákon, tentokrát už prezentovaný jako "návrh ministerstva vnitra" - v podstatě šlo samozřejmě o starý známý Severův paragraf, protlačený lidoveckým náměstkem ministra vnitra Kopřivou.



Za pár dnů měla Poslanecká sněmovna projednávat lidovecký "drogový zákon", který trestá držení pro vlastní potřebu.

Poslanec ODS Ivan Langer a jeho expertní tým uspořádali v Parlamentu seminář na téma drog...

Muži za řečnickým pultem vypadali uvolněně a relaxovaně. Ten se strništěm by pravděpodobně neprošel cenzorním okem dam v krimplenu (nevypadal dostatečně průměrně), přestože byl stejně jako ostatní oblečen v uniformě většinové společnosti sako/kravata. Byl to ale doktor medicíny Robert Hammigř, pracovník institutu pro drogové závislosti university v Bernu - takže nakonec by jej čtenářky Vlasty asi stejně "vzaly na milost". Přestože předepisuje narkomanům (Ó HRÚZA!!!) heroin. Zbylí dva nejenže byli v uniformách, ale působili by i na čtenářku Vlasty. Jeden vypadal jako starší, seriozní psychiatr, který dělá pro vládu. Byl to starší, seriozní psychiatr dr. John A. Marks, který léta dělá pro britskou vládu. PŘEDEPISUJE NARKOMANŮM HEROIN.

Konečně třetí - vypadal jako absolvent elitní britské university - byl absolvent elitní britské university dr. Anthony R. Henman, antropolog, nezávislý expert Světové zdravotnické organizace WHO, britské, francouzské a brazilské vlády a Evropského parlamentu. Všichni tři v Senátu mluvili o tom, že nemá nejmenší smysl trestat držení drogy pro vlastní potřebu. Politikaření a politika

V České republice je tři a půl tisíce problémových uživatelů nealkoholových drog (a půl milionu alkoholiků), na drogy ročně zemře dvacet lidí (čtrnáct set jich zahyne při dopravních nehodách) . Ani na prohibici alkoholu, ani na zakazování automobilového provozu nelze vytlouct politický kapitál. Na drogách ano. Intenzivní snahy několika jedinců spjatých s KDU- ČSL zpolitizovaly drogovou problematiku na nejvyšší míru. Na jaře uspořádali v Parlamentu za peníze daňových poplatníků seminář o drogách, kam sezvali všechny represionisty - a samozřejmě nikoho, koho se drogová otázka osobně týká.

Jarní seminář proběhl spíše jako náboženská slavnost - minuty nenávisti. Navýsost odborná otázka - jak se má stát stavět k nealkoholovým drogám - se stala plně politickou záležitostí.