indicke-konopi

Saturday, November 24, 2007

Prostě bylo zjevné, že exponentům represe nejde o drogy, o narkomany, ale že chtějí upírat lidem právo na odlišnost, právo na ne-většinový názor, životní styl, právo na svobodu. Právo nebýt poddaným, mendíkem, právo být občanem, ne majetkem vrchnosti. Pak se hlasovalo a Senát právo na svobodu rozhodování o sobě samém zamítl. Proč vlastně?

"Obávám se, že došlo k až nápadnému sblížení názorů senátorů za ČSSD a KDU-ČSL. Ale pevně věřím, že prezident republiky zákon vrátí a napraví chybu poslanců a senátorů." říká Josef Pavlata.

Už je to tady!!!

Na demonstraci jsem potkal Šimona Formánka - aktivního bojovníka za práva homosexuálů. Nemá s drogami nic společného - ale přišel, protože (jakožto příslušník jedné menšiny) hájí i svobodu těch menšin, ke kterým nepatří. Udělal chybu - přišel v obleku a dovolil si mluvit do megafonu, který mezi demonstranty koloval. Čímž se stal nápadným (většina byla v džínách), Když se demonstrace rozcházela, zadržela jej městská policie a chtěla vědět, zda demonstraci vedl a zda byl megafon jeho. Pak mu zkontrolovali občanku a zapsali si ho. Ptal jsem se strážníka, proč. Odpověděl jasně: BĚŽNÁ KONTROLA!

Zákon už nese ovoce. Už je zase běžné kontrolovat, legitimovat a zapisovat odlišné. Za pár měsíců přijde i jejich vyhazování z práce, ze škol a věznění. Pravda a láska byly v prdeli.

Pak začala novela platit... Psal se rok 1999.Zní takto - a je podle ní trestné i držení a pěstování marihuany pro vlastní potřebu.