indicke-konopi

Monday, February 19, 2007

Takže nepřijatelné a nevěrohodné budou i informace o tom, že na heroin se umírá, že po LSD se může člověk zbláznit, že kouřit v patnácti trávu (ale i tabák či pít alkohol) je díky nezralosti nervového systému spolehlivá cestička do vážných problémů...

Doma se o drogách nic nedozvědí. Jejich rodiče toho o nich budou vědět méně než děti samy. Škola se hysterickou reakcí jako rádce, autorita, vyřadila sama. Budou se o drogách chtít něco dozvědět - nejpozději tehdy, až se s nimi setkají. Guruem, Učitelem, člověkem, kterému budou věřit, se stane první dealer, první zbědovaná feťácká ruina. Co poradí, je nasnadě.

"Etablované" struktury tedy nedělaly de facto nic pozitivního. Zato se rozjela (alespon zpočátku pozitivně vypadající) kampan Stop drogy, do funkce generálního sekretáře meziresortní protidrogové komise nastoupil velmi příčetný odborník MUDr. Pavel Bém, a kolem legalizačního hnutí existovala spousta dobrovolných, občanských, a přitom nesmírně důležizých a přínosných aktivit. Drop In - nadace i festival - na prvním místě.