indicke-konopi

Thursday, March 13, 2008

Podle směrnic policejního prezidia policisté ve službě považují za alarmující množství (větší než malé) více než 20 jointů á 1,5g, tj. cca 1 unci marihuany (28,5g).

Držení malého množství je přestupek v kompetenci policie - stejně jako když jedete na červenou. Dostanete pokutu, nejvýše pak 15 000 Kč, a tím věc zhasne.

Potíže s úřady však mohou nastat i v jiných momentech.

V momentě, když zjistíte, že policie ví o vašich rostlinách - jedno, zda jde o skleníkovky pěstované v bytě, nebo o outdoor pěstovaný na zahrádce - nechte rostliny růst... Jsou zdokumentované případy (dokumentace u mgr. Radimeckého), kdy toto jednání (konopí postižený používal jako koření, k okrasným účelům a podobně) bylo policií chápáno jako přestupek podle paragrafu 30 přestupkového zákona a potrestáno pokutou v rozmezí od sto do dvou set padesáti korun za rostlinu.

Člověk, který tedy dodržuje elementární zásady nakládání s konopím -

Konopí nepatří do rukou dětem a puberťákům. Zkouřený člověk nesmí řídit auto. Kouřit na veřejnosti je stejně nevkusné jako na veřejnosti souložit či chlastat - všechny tyto činnosti se mají provozovat ve specializovaných zařízeních či v soukromí. Ukazovat se na veřejnosti zkouřený je stejný společenský prohřešek jako ukazovat se nalitý - by se neměl dostat do maléru.

Dokonce ani malopěstitel, který přenechá osvědčenému dospělému člověku přebytky z úrody, by se neměl dostat do maléru - bude-li příčetný, úřady se o tom vůbec nedozví.

A pokud se někde na periferii přece jen objeví nějaký pokus o represi marihuany - je možné volat konopného ombudsmana Marka Jehličku (0602820736 - případ může zveřejnit) či přímo ředitele sekretariátu Meziresortní protidrogové komise vlády ČR mgr. Radimeckého.

Co je nutné?

Tak dlouho jsem psal o nutnosti legalizovat konopí, že jsem poněkud ztratil přehled, co je ještě nutné s konopím (kromě té legalizace) udělat. Položil jsem tedy otázku MUDr. Tomáši Zábranskému - zabývá se drogovým výzkumem: "Především je potřeba okamžitě zahájit výzkum, terapeutického využití marihuany a začít pracovat na registraci MARINOLu - což je preparát z marihuany. Obsahuje čisté THC a má vynikající úspěšnost při léčbě anorexie, při zmírňování utrpení pacientů s HIV a při spoustě dalších onemocnění."

Našel jsem si webové stránky Marinolu a za reklamním sloganem Znovuobjevte radost z jídla!!! Jsem našel lakonické konstatování: DEA rozvolňuje pravidla pro předepisování Marinolu_ Jinak řečeno - k distribuci Marinolu, čistého delta-9 tetrahydrocannabinolu v tabletách, právě přikývl Americký úřad pro kontrolu narkotik, bašta války s drogami.

Represionistům se zřítil svět.K porušování lidských práv v souvislosti s ním už zřejmě docházet NEBUDE!!!