indicke-konopi

Saturday, December 15, 2007

Dr. Radimecký

- šéf vládní Meziresortní protidrogové komise, nejvyššího státního úředníka "přes drogy", hodnotil rok takto:

"Nemám pocit, že by novela dosáhla cílů, které byly proklamovány - zejména v oblasti snižování nabídky drog. Několik studií mezi středoškolskou mládeží dokládá, že dostupnost drog je stále stejná. Změnilo se chování uživatelů, což komplikuje práci terénních pracovníků, vzrostlo riziko šíření hepatitis a HIV. Jediný pozitivní aspekt je rozvoj programů methadonové substituce (naprosto se netýká marihuany - pozn. JXD). To ovšem není výsledek novely, ale dodatkového usnesení parlamentu, jehož autory jsou poslanci Buzková a Langr.

Křivka konzumace drog oproti očekávání zastánců represe stoupá - to, co navrhovatelé zákona ve svých tezích slibovali, prostě nenastalo."

Nejvyšší nevládní drogová funkce v zemi - "konopný ombudsman", novinář Marek Jehlička - ve své zprávě o dopadu novely píše: "Původní záměr, tedy efektivnější postih dealerů drog a organizovaných skupin, se minul z větší části účinkem. Na nevhodnou formulaci o trestnosti držení ´většího než malého množství´ jakékoliv drogy naopak doplatila řada konzumentů."

Řečí policejních čísel - k poslednímu září došlo podle spolehlivého zdroje jen v Praze k dvaašedesáti naprosto zbytečným úmrtím "na drogy" - předávkování, alergická reakce atp. U jedné smrti je důvodné podezření, že nastala po horentním předávkování marihuanou!!!