indicke-konopi

Saturday, December 29, 2007

Přitom: Zkušenost s nealkoholovou drogou má v Brně 34% studentů. Převládá marihuana. (Zdroj: Sdružení Podané ruce)

Ústup od represí! Země EU postupně ustupují od represních zásahů a více se soustřeďují na prevenci a léčbu a na omezení rizik, které užívání drog přináší. ... Konzumace drog není ve většině zemí EU trestná. (zdroj: Zdravotnické noviny)

Marihuana: Vnímána jako normální! Zkušenost s marihuanou má až čtyřicet procent patnácti a šestnáctiletých Irů a Angličanů. ... V mnoha členských státech unie je užívání marihuany stále více vnímáno jako normální. (zdroj: European Monitoring Centre on Drugs and Drug Abuse)

V některých místech - především v Praze - má zkušenost s marihuanou sedmdesát pět až osmdesát procent lidí mezi patnácti a dvaceti lety! (zdroj: dr. Ivan Douda, nadace Drop In)

Hnusné historky

Žijeme však v Čechách, to je tam, kde jednou, možná, když se o to budeme ze všech sil snažit, zjeví duch sám. Zatím se tak příliš často nestává - causy mapované konopným ombudsmanem Markem Jehličkou a Reflexem byly až bolestně bezduché...

Václav Linkov je mladý legalizační aktivista. Pronajal si metr čtvereční na České ulici v Brně - že si tam dá stolek a bude sbírat petici za legalizaci marihuany. Pak požádal město o "povolení zvláštního užívání komunikace". "Vzhledem ke skutečnosti, že se jedná o propagaci drogy, odbor NESOUHLASÍ s podpisovou akcí. .. Z tohoto důvodu nebude vaší žádosti vyhověno.", odepsala mu vedoucí oddělení obchodu, dopravy a služeb ÚMČ Brno-střed Jarmila Kučerová. Paní Kučerová asi nechápala, že už není komunismus. Už to asi pochopila. Pod odpovědí na stížnost pana Linkova (ve kterém protiústavní zákaz ruší) už je jako vedoucí odboru podepsán někdo jiný. Přesto se však úřednice Kučerová jednoznačně pokusila omezit ústavně zaručené právo občana... Jinak