indicke-konopi

Sunday, November 19, 2006

Názory jako ten

páně profesor v se však zdály být jen hlasem minulosti - vždyt vznikala nadace Drop In a její racionální přístup měl obrovskou podporu. Koncert k jejímu zahájení byl v Lucerně. Byl jsem na něm...

Tradičně nezvládnutý prodej vstupenek dosahoval stupně adekvátního monstrózním rozměrům celé akce. Konkrétně k Indické restauraci (padesát metru?)Vzhledem ke klimatickým podmínkám panovala ve frontě lehce depresivní nálada, podpořená pohledem na pracovníky televizních přenosových vozů, co se vyhřívali v teple svých kamionů západní proveniance. Po necelé půlhodině jsem se však dostal k okénku. Prodávala jedna dáma, jakýsi zoufalec jí rovnal vstupenky. Pro počet příchozích jich mělo prodávat tak pět.

Při vstupu ostraha nemilosrdně odebrala příchozím lístek a návštěvník musel projít řídkým kordonem nekompromisně vyhlížejících mužů v černých bombrech. Na prsou znak agentury - najaté pro tento večer. "To bude průser", těšil jsem se. Zatím však nikdo z hostů nejevil žádné známky agresivity nebo opilosti.