indicke-konopi

Sunday, March 11, 2007

DOSTÁVÁME NA FRAK

čili trapné odvolání dr. Béma, legalizační politik a dalí morbidity...



Přestože Liberecká výzva zpočátku vypadala jako totální bullshit, byla jen zviditelněním zesílení tlaku represivních sil ve společnosti. Poslanec Severa předložil do Parlamentru návrh na změnu zákona - trestné mělo být držení čehokoliv včetně marihuany - i kdyby se jednalo jen o držení pro vlastní potřebu. Krátce potom byl spletí intrik z funkce generálního sekretáře Meziresortní protidrogové komise odvolán ministrem Igorem Němcem (ODS) MUDr. Pavel Bém - drogový expert, který měl jako jediný v této zemi odbornou průpravu k výkonu funkce. Ministr Němec ztrácel na vlivu i popularitě, byl neschoný jiného angažmá, a tak vsadil na Vacka a Severu... Chtěl se veřejnosti prezentovat jako nesmiřitelný bojovník proti drogám...

Dr. Béma vyhodil v souvislosti s jeho příčetným přístupem k drogám, a především s nástupem vlny represivních tlaků a tendencí ke změně drogového zákona. Rozhovor s čerstvě vyhozeným dr. Bémem:

Před lety jsi založil K-centrum. Tedy zařízení, které se staralo o nemocné lidi, které pomáhalo narkomanům zpátky do života. V době, kdy jsi byl ve funkci generálního sekretáře, jsem měl pocit, že - byť na vyšší úrovni - pokračuješ v tom samém. Teď, po předložení drogového zákona do veřejné diskuse, mě napadlo: Nebyly pro Tebe drogy jen vstupenkou do politiky?