indicke-konopi

Thursday, March 01, 2007

Připadá ti absurdní, že takové tiskoviny vycházejí - jak bys tomu chtěl zabránit? Já tomu zabránit nemůžu, dokud nevyjde zákon. Podobný v některých zemích platí. Například - napomáhání k šíření nebezpeč drog. Pak je možnost stíhat tiskoviny, které jsou návodné k užívání drog.

Kdo by to posuzoval? To by určoval zákon. V Německu to byly, pokud vím, komise expertů. Svolal je právě Úřad a sešly se nad knížkou.

Tedy cenzurní komise. Ano, je to cenzurní komise.

Považuješ za legitimní, aby státní moc bránila šíření pravdivých informací? Otázka je, do jaké míry jsou ty informace pravdivé. Pravdivé je pro mě to, když postavíš vedle sebe jeden a druhý názor.

Mluvil jsi o konopné kuchařce. To je nesporně pravdivá kniha. Když podle některého receptu uvaříš.. O tom nepochybuju. Když ale někdo z Maroka dělá hašišovou omeletu - vím, že se to tam dělá, nezpochybňuju to. Domnívám se ale, že tyhle informace by se neměly dostat k dětem.

Je tedy podle tebe legitimní zabraňovat jejich šíření, přestože jsou pravdivé? Tak.

To, které šířit a které nešířit, rozhodne cenzurní komise... Ne cenzurní komise. Hašiš i marihuana jsou ilegální drogy. Pokud nedojde k legalizaci, jsou ilegální. Já vycházím z toho, že není dobré, aby se šířily mezi dětmi.

Tedy by se nesmělo psát o tom, co je ilegální... Ne! Já jen nechci dávat knížkou návod pro děti, aby podle toho pěstovaly nebo se drogami zabývaly.