indicke-konopi

Thursday, March 01, 2007

Cituji dále výzvu: Je chybou, že jsou schváleny ministerstvem zdravotnictví experimenty s vydáváním substitučních látek dříve, než byl přijat základní celoplošný zákon o psychotropních látkách a prekursorech. Zákon není schválený. Jak si představuješ, že by se měli léčit lidé, kteří jsou nyní na substituci? V podstatě by na substituci žádní lidé teď ještě být neměli. Že jsou, to je věc jiná.

Takže: Radši je neléčit... Víš sám, že substituce není léčba, když tak resocializace. Následovalo dlouhé vysvětlování, ve které Jiří Vacek nepřímo vysvětlil, že substituční léčba u nás nyní nemá smysl.

Neutíkej před otázkou. Co dělat s lidmi, kteří na substituci jsou? Ty substituci napadáš... Nenapadám...

Opakuji citát. A znovu otázku: Co chce Jiří Vacek dělat s lidmi, kteří jsou na substituční léčbě. Znovu dlouhé uhybání. Vysvětlí, že vlastně chtěl říct, že jsou špatní ti, kteří dosud nedali dohromady zákon o prekursorech. Prý je chyba, že ministerstvo zdravotnictví vydalo na substituční léčbu povolení. Zopakuji tedy otázku - co dělat s lidmi, pro které je substituce jedinou přijatelnou léčbou.

Do léčení s nima! zvolal v tu chvíli Jiří Vacek. Samozřejmě - do komuny! Na psychiatrie, to, co oni navrhujou!

Jací ONI? Vláda! To je jejich řešení, ne moje! A tyhle, co chtějí tu substituci provozovat, se na tom programu podíleli. To není přece moje vina, že tady je přijatý špatný program!

Pokud vím, navrhuješ změnu "drogového zákona, ve kterém chceš stanovit povolené limity drogy. Kdo bude mít víc, spáchá trestný čin. Kolik jsou ty limity?